Δεκέμβριος 15 2016 0Comment
Λαμπάκια για την Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού

Λαμπάκια για την Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού

Έρχονται Χριστούγεννα! Φέρτε το πνεύμα το Χριστουγέννων σπίτι σας με πολλά πολλά φωτάκια! Το άπλετο φως από πολύ παλιά ήταν ο αγγελιοφόρος και το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Παλιότερα τα Χριστούγεννα φώτιζαν κεριά που με την πάροδο του χρόνου αντικαταστάθηκαν από τα γνωστά μας πολύχρωμα λαμπάκια. Ας τιμήσουμε το κυριότερο έθιμο των ημερών και ας δούμε πως θα επιλέξετε τα κατάλληλα φωτάκια για το σπίτι σας.
Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε για ποιο σκοπό τα χρειάζεστε.
Αφού πάρετε αυτή την απόφαση είστε έτοιμοι να επιλέξετε τι σας εξυπηρετεί για καθένα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Χρώμα φωτός: Υπάρχουν μονόχρωμα φωτάκια σε ποικιλία χρωμάτων (άσπρα, θερμό λευκό κόκκινο πράσινο μπλε μωβ) αλλά και πολύχρωμα.
 • Χρώμα καλωδίου: Αν δεν θέλετε να φαίνονται τα καλώδια από τα λαμπάκια επιλέξτε να έχουν διαφανές καλώδιο. Ωστόσο υπάρχουν και φωτάκια με μαύρο ή πράσινο καλώδιο.
 • Σταθερά ή επεκτεινόμενα. Τα επεκτεινόμενα λαμπάκια διαθέτουν μια ειδική εσοχή που σας δίνει την δυνατότητα να ενσωματώσετε επιπλέον φωτάκια της ίδιας κατηγορίας αν χρειάζεστε περισσότερα. Τα σταθερά λαμπάκια δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.
 • Με πρόγραμμα ή χωρίς. Εκείνα που διαθέτουν πρόγραμμα έχουν έναν ρυθμιστή πάνω στο καλώδιο μέσω του οποίου μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θα αναβοσβήνουν τα λαμπάκια. Συνήθως δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ οχτώ προγραμμάτων με μουσική ή χωρίς.
 • Επένδυση του λαμπτήρα: Τα άπλα λαμπάκια δεν διατεθούν επένδυση. Το λαμπάκι είναι «γυμνό». Κυκλοφορούν όμως λαμπάκια με διάφορες επενδύσεις όπως επένδυση μικρής μπαλίτσας , ολόκληρης μπάλας, επένδυση με σπιτάκια, με χάρτινα στολίδια, με σκοινί.
 • Μήκος γιρλάντας: Κυκλοφορούν λαμπάκια σε διάφορα μήκη.
 • Μήκος καλωδίου πρίζας. Συνήθως τα λαμπάκια έχουν 1.5m καλώδιο ως την πρίζα αλλά υπάρχουν και με μεγαλύτερο. Καλό θα ήταν να ξέρετε πόσο χρειάζεστε πριν αγοράσετε τα φωτάκια.
 • Λαμπάκια ρεύματος ή μπαταριάς; Εκτός από τα συνηθισμένα λαμπάκια με πρίζα υπάρχουν και με μπαταρία. Συνήθως είναι λιγότερα σε αριθμό από αυτά του ρεύματος.

Αυτά είναι όσα θα χρειαστείτε για να επιλέξετε σωστά τα φωτάκια σας. Πέρα από την κλασική γιρλάντα ωστόσο υπάρχουν και άλλα σχέδια σε λαμπάκια που ίσως σας φανούν χρήσιμα.

Λαμπάκια-Κουρτίνες
Αυτά τα λαμπάκια δίνουν την αίσθηση κουρτίνας που πέφτει. Πιάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια και για αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό. Είναι η ιδανική λύση για πολυάσχολους.

Σε αυτό το στυλ μπορείτε να επιλέξετε κάποιο σχέδιο που να πέφτει ως βροχή ή να είναι μεμονωμένο.

Αν σας ενδιαφέρει το στυλ βροχής ενδεικτικά έχετε τις εξής επιλογές:

 • Αστέρια
 • Αστέρια 3d
 • Χιονονιφάδες
 • Σταλακτίτες
 • Καταρράκτης

Έχετε υπόψη σας ότι μια κουρτίνα μπορεί να είναι ισομήκης ή ασύμμετρη και κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη.

Λαμπάκια χταπόδι
Είναι ιδανικά αν χρειάζεστε συμπυκνωμένα φωτάκια σε ένα σημείο για παράδειγμα σε κάποια σύνθεση.

Λαμπάκια δίχτυ
Η επιλογή αυτή είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή από όλες και είναι ότι πρέπει για έναν τοίχο του σπιτιού σας.

Βάλτε φαντασία και δημιουργικότητα στην προετοιμασία του σπιτιού σας για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και αφήστε τα λαμπάκια να πουν τον τελευταίο λόγο. Σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε όλους τις μέρες των εορτών!

fouskasjohn

Write a Reply or Comment